Cykla i Finland

Det finns många anledningar till att cykla i just Finland. Vare sig man vill cykla längre sträckor eller bara vill ut på en liten dagsutflykt så är Finland helt klart ett bra cykelland.

Cykla i Finland

Landet består nämligen av mycket vackra landskap vilket kommer att göra ens cykeltur mycket behaglig både för öga och stjäl. Det finns många bra ställen att cykla på i landet men kanske främst i tätorterna där det finns många bra cykelvägar att cykla på. Vill man cykla långt så finns det många leder att cykla på så som i skärgården eller olika fjällandskap. Vill man cykla i terränger så finns det också många möjligheter till det då det finns egna leder för just terrängcykling men däremot rekommenderas det att man har en terrängcykel då eftersom det annars kommer bli mycket jobbigt att cykla, åtminstone om taken är att cykla långt. Är man sugen på att cykla på Åland så finns det då olika cykelfärjor som gör det enkelt att frakta cykeln dit man vill cykla. Möjligheterna att cykla i Finland är alltså många så ta chansen.

Att tänka på


Utrustningen man behöver ta med sin inför cykelturen i Finland varierar beroende vad tanken är med ens cykeltur. Ska man ta sig ut på en längre cykeltur där det kanske till och med ingår att man övernattar så behöver man naturligtvis ta med sig mer än om man ska cykla runt under bara några timmar. Det allra viktigaste är förstås en cykel eftersom det inte går att cykla utan en cykel. Ska man cykla en längre stäcka så är det enormt viktigt att ha en bra cykel. Är tanken att man ska cykla på krångliga vägar så kan det vara bra att cykla med en terrängcykel men annars så finns det också många bra standardcyklar, långfärdscyklar och hybridcyklar. Oavsett vilken cykel man cyklar med så är det väldigt viktigt att cykeln är servad vilket innebär att däcken bör vara i bra skick, att bromsar och växlar fungerar bra och att kedjan är smord. Det kan därför vara bra att ha med sig en pump, olika verktyg som kan vara nödvändiga, utrustning för däckbyte, reservinnerslang, bromsklossar och ventilationstejp. Sedan får man inte heller glömma att ta med ett lås, ficklampa och en vattenflaska. Cyklar man en längre stäcka kan det också vara bra att ha med sig karta och såklart packning. Packningen på cykeln bör inte väga mer än 20 kg och det kan vara smart att inskaffa en cykelväska inför sin cykeltur och då packa sina saker i den. Vill man inte packa sina saker i en väska så finns det också cykelkärror vilket kan vara bra att packa i om man exempelvis cyklar tillsammans med barn.

Att tänka påViktigt att komma ihåg är att klä sig ordentligt. Vädret kan variera så ta med kläder som passar bra både när det är varmt och kallt i luften. Cyklar man mycket kan det vara bra att inskaffa cykelbyxor, jacka samt handskar. Kom också ihåg att äta ordentligt och att alltid dricka mycket vatten så kommer cykelturen garanterat att bli lyckad.